keimeno


Είμαστε μια ανεξάρτητη από κόμματα επιτροπή με στόχους:
- Την κοινωνική αλληλεγγύη,
- Την έμπρακτη αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα, που ξεπουλάνε τη ζωή και τη χώρα μας καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας,
- Καλύτερη προσέγγιση όσων βιώνουμε, κόντρα στην παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε., που θέλουν να μας πείσουν ότι η σωστή πορεία της χώρας μας είναι η υποταγή στην Τρόικα και το ΔΝΤ.
  Συγκαλέσαμε επιτροπές σε Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή-Ασβεστοχώρι, μαζέψαμε απλήρωτα χαράτσια και κάναμε ομαδικά εξώδικα στη Δ.Ε.Η. Πετύχαμε ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
  Συμμετέχουμε στην αυτο-οργάνωση και την αντίστασή του λαού με άλλες πρωτουβουλίες στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/4

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΗ, όντας στην υπηρεσία της συγκυβέρνησης και της τρόικας, προχώρησε σε κόψιμο ρεύματος σε συμπολίτες μας που είχαν πληρώσει το ρεύμα χωρίς χαράτσι και είχαν προχωρήσει σε εξώδικο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες που σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι στη τρόικα και στη κυβέρνηση της.

Μετά από μία εβδομάδα και τις αλλεπάλληλες πιέσεις που ασκήσαμε στη ΔΕΗ σαν επιτροπές κατοίκων , η ΔΕΗ προχώρησε σε επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς να χρεώσει με τέλη επανασύνδεσης. Το κίνημα ενάναντια στα χαράτσια γίνεται πιο δυνατό.

Δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Δε σκύβουμε το κεφάλι.

Καλούμε όλους τους πολίτες ,τις επιτροπές κατοίκων και τους συλλογικούς φορείς σε μαζική διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 3/4
09:00 ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ
10:30 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΔΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 24 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Απαιτούμε :
  • Nα καταργηθεί οριστικά το χαράτσι.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
  • Να σταματήσει το κόψιμο του ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, με βάση και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Σε όσους η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα να προχωρήσει σε επανασύνδεση χωρίς πληρωμή των τελών επανασύνδεσης.
  • Να δεχτεί η ΔΕΗ τους πολίτες που ήταν σε εναλλακτικούς παρόχους (Energa κ.τ.λ) χωρίς να πληρωθεί το χαράτσι.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ,να μην γίνουν νέες.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΙΑ

Παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου

Την Τρίτη 20 Μαρτίου, ώρα 09.00, θα γίνει και πάλι παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, με ενημέρωση του κόσμου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Επιτροπής στην Πυλαία.

Έγινε ενημέρωση από νομικής άποψης από το Μ. Λαμτζίδη σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το χαράτσι, αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του. Για τη μερική καταβολή του ποσού που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι καταναλωτές είναι κατοχυρωμένοι, έχοντας δηλώσει είτε με εξώδικο είτε με γραπτή δήλωση ότι τα χρήματα που καταβάλλουν στα ΑΤΜ αντιπροσωπεύουν την αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών, ΤΑΠ και ΕΡΤ και ότι δεν επιτρέπουν, όπως έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 422 του Αστικού Κώδικα, να λογιστεί το ποσό που κατέβαλαν έναντι του ΕΕΤΗΔΕ. Όσο για τους καταναλωτές που επιθυμούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, είναι εντελώς αδικαιολόγητη η απαίτηση από τη ΔΕΗ να βεβαιώνεται η καταβολή του χαρατσιού, προκειμένου να συνάψει καινούργιο συμβόλαιο μαζί τους. Κατά συνέπεια μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον της ΔΕΗ, ώστε να μην τους εκβιάζει, να μη χρειάζεται να καταβάλουν το χαράτσι και να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα στο μέλλον με την ηλεκτροδότησή τους.

Σε απάντηση της επιμονής του Υπουργείου Οικονομικών να απειλεί και να κινδυνολογεί εις βάρος των πολιτών, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν εκ νέου ομαδικά εξώδικα προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δε θα βρεθεί η ελάχιστη αφορμή να γίνει διακοπή ρεύματος σε οποιονδήποτε δεν πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ.

Επίσης την Τρίτη 20 Μαρτίου, ώρα 09.00, θα γίνει και πάλι παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, με ενημέρωση του κόσμου.

Ως προς τη μεταφορά του ποσού του τέλους στην εφορία προτάθηκε να μην υποβάλουμε ή να υποβάλουμε καθυστερημένη φορολογική δήλωση για το παρόν οικονομικό έτος και να αναζητηθούν ακόμη πιο ανατρεπτικοί τρόποι αντίδρασης. Άμεσα αποφασίστηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 09.00, να γίνει παρέμβαση στη Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την κοινωνική δράση της επιτροπής αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να καθιερωθεί μια κοινωνική - λαϊκή αγορά αγροτικών προϊόντων και να ιδρυθεί Συνεταιριστικό Σούπερ Μάρκετ, που θα προμηθεύεται προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιοχής και θα τα διαθέτει σε τιμές κόστους. Επίσης να γίνει πρόταση στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη να δημιουργηθούν κοινωνικές καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου.

Συζητήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και αποφασίστηκε είτε να γίνει σιωπηλή διαμαρτυρία των πολιτών είτε να διαμαρτυρηθούμε συντεταγμένα ως τοπική επιτροπή κατοίκων με πανώ και συνθήματα, αφήνοντας την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να συμμετέχει όπως νομίζει.

Στο εξής οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής θα είναι τακτικές ανά 15ήμερο κατά περιτροπή στην Πυλαία και στο Πανόραμα. Η επόμενη θα γίνει την
Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 19.00 στο Πανόραμα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 17.00
ΠΥΛΑΙΑ
«ΠΕΤΡΙΝΟ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ

Υπήρξαν εξελίξεις γύρω από το χαράτσι της ΔΕΗ, με την αναγγελία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητά του ΕΕΤΗΔΕ, που απαγορεύει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη καταβολής του τέλους. Γίνεται εκτεταμένη παραπληροφόρηση από τη διοίκηση της ΔΕΗ, την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, μεθοδευμένη επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών και εκμετάλλευση της ανασφάλειάς τους σχετικά με το χαράτσι και την πληρωμή του μέσω της ΔΕΗ. Όπως απ' την αρχή συσπειρωθήκαμε εναντίον της άδικης φορολόγησης των σπιτιών μας, εξακολουθούμε να επιμένουμε στην ΑΡΝΗΣΗ να το πληρώσουμε, παρά τις απειλές και τις κινδυνολογίες.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

Η οικονομική κρίση έχει γίνει κοινωνική κρίση. Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς. Οι κοινωνικές παροχές κι οι αποδοχές μειώνονται κάτω από τα όρια μιας αξιοπρεπούς ζωής. Η δημόσια διοίκηση, οι αρχές κι η κυβέρνηση παραγνωρίζουν τη θέληση του λαού, του πολύ κόσμου. Λειτουργούν και προωθούν τα συμφέροντα μόνο των εχόντων και κατεχόντων, ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. Οπότε έχουμε και κρίση πολιτική. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι, ο καθένας στο σπίτι και τη ζωή του. Είμαστε μαζί στην ίδια χώρα, στην ίδια κοινωνία. Όσα συμβαίνουν γύρω μας εξαρτώνται και από μας. Τα συμφέροντά μας εμείς πρέπει να τα επιδιώξουμε. Τις απόψεις μας εμείς πρέπει να τις πούμε.


ΣΥΖΗΤΑΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Την Πέμπτη 7 Μαρτίου, ώρα 10.00 θα γίνει παρέμβαση των επιτροπών κατοίκων από τη Θεσσαλονίκη στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου. Η Επιτροπή Κατοίκων Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη καλεί τους συνδημότες να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία που η Κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ επιμένουν να μας υποβάλλουν.

Συνέλευση επιτροπών κατοίκων Θεσσαλονίκης

Κυριακή 4/3/2012 ΕΔΟΘ


1. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
  • Κέντρου

  • Συνέλευση Γειτονιάς Μαρτίου- Καλλιδοπούλου

  • Ευόσμου

  • Σχολής Τυφλών

  • Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Τούμπας

  • Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας

  • Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου

  • Πολίτες Καλαμαριάς

  • Πρωτοβουλία Αντίστασης Δυτικών Συνοικιών

  • Χορτάτη - Πυλαία - Πανόραμα

  • Πρωτοβουλία κατοίκων Αμπελοκήπων

  • Πρωτοβουλία Σωματίων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα


ΣΥΖΗΤΗΣΗ

2. Πρωτοβουλία Πυλαίας - Χορτιάτη
Συζήτηση σχετικά με τις ιδιωτικές εταιρίες της παροχής ενέργειας - ENERGA, HELLAS POWER

3. Αμπελόκηποι
Πρόβλημα με το συντονισμό επιτροπών σχετικά με την αφίσα που κυκλοφόρησε χωρίς τη γνώμη όλων.
Αναφορά από την Πρωτοβουλία κατοίκων Αμπελοκήπων: Κάθε Κυριακή από 4/3/2012 στις 17:00 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους. Να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα ενός Παλλαϊκού κινήματος για ανατροπή.

4. Πρωτοβουλία Κέντρου
Πρόταση σχετικά με τις εκλογές: Πρέπει να κυνηγήσουμε απλή αναλογική
Μηνύσεις για τον άδικο τρόπο συνταξιοδότησης.
Κάλεσμα για παρέμβαση την Πέμπτη 8/3/2012 ΔΕΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

5. Πρωτοβουλία Κέντρου
Αναφορά στο Χαράτσι της ΔΕΗ σχετικά με τις τροπολογίες 14 Φλεβάρη και απόφαση ΣτΕ
Κινήσεις Αλληλεγγύης (πχ η κίνηση της πατάτας, βοήθεια στους ανθρώπους της Κόκα Κόλα).
Κάλεσμα με αφίσα όλων των επιτροπών στον κόσμο για την παρέλαση 25/3/2012.

6. Πολίτες Καλαμαριάς
Αποφάσεις της Πρωτοβουλίας Καλαμαριάς:
Πρόταση προς όλες τις συνελεύσεις:
Πατάτες
Ιδιωτικοποιήσεις Σχολείων Νοσοκομείων
Μείωση Δημοτικών Τελών
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους γενικά (πχ ΧΑΤΖΗ)
Αναφορά για άλλη μία φορά στην παρέλαση στις 25/3/2012 (προσωπικά: ασήμαντο, πρακτικά θέματα/ απτά)

7. Πρωτοβουλία Σωματίων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα
Συνεχείς κινητοποιήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στους μισθούς, στις συντάξεις, στα χαράτσια και ανατροπή όλων αυτών.
Κάθε Κυριακή όλοι στους δρόμους για την ανατροπή της κατάστασης.
Κάλεσμα για συνέλευση 19/3/2012 19:00 στο εργατικό κέντρο.

8. Πρωτοβουλία Ευόσμου
Αναφορά στην παρέλαση 25/3/2012 για μαζική κινητοποίηση.
Αφίσα με γενικό περιεχόμενο και όχι συγκεκριμένο πρόσωπο (πχ. από κάποιο πίνακα κλεφτουριάς) και σύνθημα "Ο ελληνικός λαός παλεύει ενάντια στις σύγχρονες αυτοκρατορίες και τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες"
Αλληλεγγύη στον αγώνα της Κόκα Κόλα, στην κίνηση της πατάτας, στα κοινωνικά ιατρεία.

9. Πρωτοβουλία Πυλαίας - Χορτιάτη
Διαρκής πολιτική απεργία και όχι μόνο την παρέμβαση στην παρέλαση 25/3/2012, αλλά και μετά από αυτήν.

10. Τάσος
Να μη βγει αφίσα για να μην χαρακτηριστούμε πολιτικά και κομματικά.
Αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη.
Όχι σε πορείες αλλά μαζικές καταλήψεις σε μεγάλες μονάδες super market και όχι μόνο.

11. Πρωτοβουλία Κέντρου
Όχι στην παρέμβαση της παρέλασης 25/3/2012
Φροντίδα για επισιτισμός κατοίκων (πατάτες, ρούχα κλπ).

12. Πρωτοβουλία Αμπελοκήπων
25/3/2012 παρέλαση μόνο με τα καθημερινά ρούχα των παιδιών.
Δημοτικό συνεταιριστικό παντοπωλείο.
Συνέλευση 21/3/2012 18:00 Δημοτικό Θέατρο Αμπελοκήπων.

13. Πρωτοβουλία Τούμπας
Σύνδεση και συντονισμός με επιτροπές ανέργων.
Συζήτηση για συντακτική συνέλευση.
Ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών (11:00 - 13:00 Κυριακή)

14. Πρωτοβουλία Τούμπας
Οι κινήσεις γειτονιάς να πλησιάσουν τον κόσμο και να κάνουμε αντίσταση.
Προσέγγιση συνδικάτων.

15. Πρωτοβουλία Κέντρου
αναφορά στην απόφαση ΣτΕ για το χαράτσι.
Να ανοίξει η συζήτηση για την παραγωγική διαδικασία γενικά.
Χρεωμένα νοικοκυριά

16. Πρωτοβουλία Κέντρου
Αναφορά στο χαράτσι σχετικά με τη νίκη από την απόφαση του ΣτΕ.
Αναφορά στην αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων στην παρέλαση την 28/10/2011.
Οργάνωση του τρόπου κατάληψης του οδοστρώματος στην περιοχή που θα γίνει παρέλαση.

17. Πολίτες Καλαμαριάς
Επαφή με παραγωγούς από όλες τις πρωτοβουλίες.
Δεν μπορούμε να καλούμε πορεία κάθε εβδομάδα λόγω έλλειψης κόσμου.
Ξεπούλημα δημόσιων εταιριών & ελεύθερων χώρων
Οι συνελεύσεις να κατεβαίνουν μαζί στις πορείες

18. Πρωτοβουλία Δυτικών Συνοικιών
Να κοιτάξουμε το πολιτικό πρόβλημα και όχι το άμεσο.
Ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών.

19. Συνέλευση Γειτονιάς Μαρτίου - Καλλιδοπούλου
Την Δευτέρα 12/3/2012 στις 17:30 στο Ε ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης (πίσω από την εκκλησία της Ανάληψης, Αλεξανδρείας 27) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση-ενημέρωση με θέμα την Υγεία και το Κοινωνικό Ιατρείο.
Να δούμε με δικηγόρους και νομικούς αν μπορούμε να κάνουμε μαζικές μηνύσεις (ατομικές ή ομαδικές) για κακουργηματικές πράξεις, παραβίαση του συντάγματος (πρόσφατη απόφαση ΣτΕ για τα χαράτσια) και εκβιασμό στον ίδιο τον Βενιζέλο, προσωπικά.

20. Επιτροπή Πυλαίας - Χορτιάτη
Δεν κάνουμε φορολογικές δηλώσεις - Κίνημα + Ενημέρωση στις επιτροπές κατά των φορολογικών δηλώσεων.
Προτάσεις διαμαρτυρίας στις ΔΟΥ (για τη μεταφορά του χαρατσιού της ΔΕΗ)
Κοινό κείμενο όλων των επιτροπών προς τα ΜΜΕ και όχι μόνο ενάντια στα μνημόνια (ψήφισμα). Προσπάθεια το κείμενο να είναι πανελλαδικό.
Κοινωνικός αποκλεισμός των μνημονιακών βουλευτών της Θεσσαλονίκης (όπως στη Λαμία - Δεν τους μιλάμε, δεν τους δεχόμαστε, δεν τους σερβίρουμε, δεν τους βάζουμε βενζίνη) (και στις οικογένειές τους).