keimeno


Είμαστε μια ανεξάρτητη από κόμματα επιτροπή με στόχους:
- Την κοινωνική αλληλεγγύη,
- Την έμπρακτη αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα, που ξεπουλάνε τη ζωή και τη χώρα μας καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας,
- Καλύτερη προσέγγιση όσων βιώνουμε, κόντρα στην παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε., που θέλουν να μας πείσουν ότι η σωστή πορεία της χώρας μας είναι η υποταγή στην Τρόικα και το ΔΝΤ.
  Συγκαλέσαμε επιτροπές σε Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή-Ασβεστοχώρι, μαζέψαμε απλήρωτα χαράτσια και κάναμε ομαδικά εξώδικα στη Δ.Ε.Η. Πετύχαμε ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
  Συμμετέχουμε στην αυτο-οργάνωση και την αντίστασή του λαού με άλλες πρωτουβουλίες στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

Αντι-Ρατσιστικό Φεστιβάλ























29/06 - 01/07 2012

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Π. ΜΕΛΑ

Η Επιτροπή Κατοίκων Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη θα συμμετέχει από κοινού με άλλες επιτροπές κατοίκων της Θεσσαλονίκης στο Αντι-Ρατσιστικό Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο.

http://antiratsistiki.gr/node/688 
 

ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Την Τρίτη 5/6 μαζί με την Επιτροπή Καλαμαριάς κάναμε διάβημα στην ΔΟΥ Καλαμαριάς.
Επιβεβαιώθηκε ότι έχει δρομολογηθεί η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ από τις ΔΟΥ, αλλά δε μάθαμε τίποτε νεώτερο.
 


Από την επιτροπή Θέρμης είχαμε ενημέρωση για την ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, όπως το περιμέναμε και όπως κάποιοι από εμάς το έχουμε παρατηρήσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ένα μέρος από τα χρήματα που πληρώσαμε έναντι της αξίας του ρεύματος, έχουν αυθαίρετα πιστωθεί στο ΕΕΤΗΔΕ. Οπότε τώρα φαίνεται να "χρωστάμε" στη ΔΕΗ.
Η Επιτροπή Θέρμης έχει ασχοληθεί με το θέμα κι έχει πάρει αποφάσεις:
Ιστοσελίδα Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης
http://denplironothermis.wordpress.com/

Θα πρέπει να πάρουμε κι εμείς μιαν απόφαση σχετικά με το τι στάση θα κρατήσουμε απέναντι στη ΔΕΗ. Άμεσα μπορούμε να πληρώνουμε κάποιο ποσό έναντι στους λογαριασμούς που παίρνουμε (με τον ίδιο τρόπο που κάναμε ως τώρα, στα ΑΤΜ), χωρίς να καλύπτουμε όλο το ποσό, αφού δεν το χρωστάμε κι έχουμε με τα εξώδικα που κάναμε στη ΔΕΗ δηλώσει έγκαιρα και υπεύθυνα τι τους πληρώναμε. Από νομικής πλευράς είμαστε καλυμμένοι. Η ΔΕΗ (που ειρήσθω εν παρόδω είναι ΑΕ εισηγμένη στο χρηματιστήριο και νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) και η κυβέρνηση ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ πραξικοπηματικά για άλλη μια φορά. Αν δεχτούμε να πληρώσουμε το ποσό αυτό, γιατί "δε βαριέσαι, ας τελειώνουμε μ' αυτό",  θα 'ναι σαν να δεχόμαστε/αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε (έστω) ένα μέρος του ΕΕΤΗΔΕ, να παραιτούμαστε από το δίκιο μας και να ματαιώνουμε τον αγώνα που κάναμε ως τώρα.


Όσον αφορά τώρα την εφορία, στις δηλώσεις για το 2011 υπάρχει ο κωδικός "205" όπου ζητείται να συμπληρωθεί ο αριθμός παροχής ρεύματος.



 Σχετικά αναφέρεται στο βοηθητικό κείμενο της ΓΓΠΣ:



ΠΙΝΑΚΑΣ 5: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ
Κωδικός 205.
Αναγράψτε τον αριθμό παροχής ρεύματος της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου μόνο της κύριας κατοικίας σας, είτε είναι ιδιοκατοικούμενη είτε μισθωμένη είτε δωρεάν παραχωρούμενη. Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται προαιρετικά για πληροφοριακούς λόγους.

ΔΕΝ απαιτείται η συμπλήρωση αυτού του κωδικού. Κι είναι σκόπιμο να ΜΗΝ το συμπληρώσουμε.