keimeno


Είμαστε μια ανεξάρτητη από κόμματα επιτροπή με στόχους:
- Την κοινωνική αλληλεγγύη,
- Την έμπρακτη αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα, που ξεπουλάνε τη ζωή και τη χώρα μας καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας,
- Καλύτερη προσέγγιση όσων βιώνουμε, κόντρα στην παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε., που θέλουν να μας πείσουν ότι η σωστή πορεία της χώρας μας είναι η υποταγή στην Τρόικα και το ΔΝΤ.
  Συγκαλέσαμε επιτροπές σε Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή-Ασβεστοχώρι, μαζέψαμε απλήρωτα χαράτσια και κάναμε ομαδικά εξώδικα στη Δ.Ε.Η. Πετύχαμε ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
  Συμμετέχουμε στην αυτο-οργάνωση και την αντίστασή του λαού με άλλες πρωτουβουλίες στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Εδώ και μέρες πληθαίνουν τα κρούσματα διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ. Ούτε η δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας ούτε οι νομοθετική τροποποίηση που περνάει το χρέος στις εφορίες δε φαίνεται να είναι αρκετό να πτοήσει τους κυβερνητικούς παράγοντες, που επείγονται να αρπάξουν όσα περισσότερα χρήματα από τον απλό κόσμο και για το λόγο αυτό μεθοδεύουν την ατομική τρομοκρατία των διακοπών ηλεκτροδότησης. Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ δείχνουν τον ηθικό αυτουργό αυτής της τακτικής, που τα στελέχη της ΔΕΗ και οι εργολάβοι που απασχολεί ανάλαβαν να φέρουν σε πέρας.
Αποδεικνύεται στην πράξη πόσο ανεδαφικός είναι ο εφησυχασμός - ότι τάχα δε θα κοπεί το ρεύμα- με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνο ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας θα τους σταματήσει.

Παρακάτω παραθέτονται σχετικές πληροφορίες που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας.

---29 Μαρτίου 2012
Φαίνεται ότι το πανηγύρι άρχισε στα μουλωχτά από την πλευρά της ΔΕΗ κόβοντας το ρεύμα (επιβεβαιωμένο) σε πέντε συμπολίτες μας (στην Καρδία Δήμου Θέρμης, στην οδό Καλλιδοπούλου Δήμου Θεσσαλονίκης και σε 3 στο Δήμο Καλαμαριάς).

--- ΤΟΥΜΠΑ 31 Μαρτίου 2012
Η ΔΕΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ. ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

---Η ΔΕΗ έκοψε…το οξυγόνο σε ασθενή στη Λακωνία!!!
Η Επιτροπή Πολιτών Λακωνίας ενάντια στα χαράτσια – Ενεργοί πολίτες καταγγέλει ότι «την Τρίτη 27 Μαρτίου συνεργείο της ΔΕΗ μπήκε στην κατοικία συμπολιτών μας και με το πρόσχημα της ανάγνωσης του μετρητή , χωρίς καμία προειδοποίηση έκοψαν την παροχή ρεύματος, που έγινε αντιληπτή από την  διακοπή παροχής οξυγόνου στην ιδιοκτήτρια, που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια… Η έντονη και άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη-μέλους της Επιτροπής Πολιτών Λακωνίας Ενάντια στα χαράτσια,  είχε σαν αποτέλεσμα την επανασύνδεση του ρεύματος από το συνεργείο.

---Ενημέρωση από την απόκρουση συνεργείου εργολάβων την Τετάρτη 28-03-12
Το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου η Συνέλευσή μας ειδοποιήθηκε για άλλη μια διακοπή ρεύματος στη γειτονιά της Καισαριανής. Άμεσα ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης και άμεσης δράσης που έχει οργανώσει η Συνέλευση ενάντια στις διακοπές του ρεύματος. Έτσι, περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στο σπίτι και έκαναν άμεσα την επανασύνδεση σε συνεννόηση με τον ένοικο του σπιτιού. Λίγη μόλις ώρα μετά, ειδοποιηθήκαμε από συναγωνιστές ότι στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Χρ.Σμύρνης στην Καισαριανή, υπάρχει υπάλληλος του εργολάβου και διενεργεί διακοπή ρεύματος. Γρήγορα, μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα και απαιτήσαμε από τους 2 υπαλλήλους της Γεωρροής Α.Ε να μας παραδώσουν τις εντολές διακοπής που διαθέτουν καθώς και να ειδοποιήσουν άμεσα τον εργοδότη τους γιʼ αυτό που συμβαίνει. Να σημειωθεί ότι οι διακοπές αφορούσαν οφειλόμενα ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ χωρίς να γίνεται σαφές αν πρόκειται για οφειλή της αξίας του ρεύματος ή του χαρατσιού. Διαχωρισμό που πλέον η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές διακοπές ρεύματος.

---Απόπειρα διακοπής ρεύματος στην Ακ. Πλάτωνα
Στις 26 Μαρτίου, παρουσιάστηκε συνεργείο για διακοπή ρεύματος σε σπίτι μέλους της Λαϊκής Συνέλευσης. Μένει στον Άϊ Γιώργη – Ακ. Πλάτωνα και ο πρώτος λογαριασμός που περιείχε το χαράτσι έληγε στις 7 Νοεμβρίου 2011. Το χαράτσι δεν πληρώθηκε ούτε σε αυτόν, ούτε στον επόμενο με λήξη 5/1/2012 που περιείχε και τις δύο δόσεις, ούτε στον τελευταίο με λήξη 8/3/2012 που περιείχε πάλι ως ανεξόφλητο ποσό το σύνολο του χαρατσιού.
Το μέλος μας πήγε στη ΔΕΗ (Αριστείδου – Αθήνα) και μετά από αρκετή ταλαιπωρία (αρχικά δεν ήθελαν να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους λόγους διακοπής) έμαθε τα εξής:
1. Από το ποσό που καταβλήθηκε για τον 1ο λογαριασμό κράτησαν ότι αφορούσε τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα (δήμο, ΕΡΤ).
2. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον δεύτερο και αντιστοιχούσε στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε ότι το «κούμπωσαν» στον προηγούμενο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλ. για μέρος του χαρατσιού!
3. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον τρίτο και αντιστοιχούσε πάλι στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε ότι το «κούμπωσαν» ξανά   στον πρώτο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλαδή ξανά για μέρος του χαρατσιού!
Έτσι, εμφανίζεται το μέλος μας, να έχει πληρώσει περίπου το μισό της 1ης δόσης του χαρατσιού και να χρωστάει δύο ολόκληρους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ και με το εξώδικο δήλωνε πως δεν πληρώνει το χαράτσι.
Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΕΗ αποτελεί εμπαιγμό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και στην ουσία κλοπή. Η ΔΕΗ φαίνεται να μην παίρνει υπόψη της τα εξώδικα. Mε βάση το ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει τους λογαριασμούς, απέκρυψε την ενέργεια στην οποία προχωρούσε (θα έπρεπε στον τρίτο λογαριασμό στη θέση «ανεξόφλητο ποσό» να εμφανίζεται ένα τελείως διαφορετικό ποσό που θα αντιστοιχούσε στα ποσά του ρεύματος - των υπόλοιπων και του χαρατσιού που χρωστούνται κατ΄ αυτούς, αλλά εμφανίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο συνολικό χαράτσι), και παραπλανεί πελάτη της με ψευδείς πληροφορίες.