keimeno


Είμαστε μια ανεξάρτητη από κόμματα επιτροπή με στόχους:
- Την κοινωνική αλληλεγγύη,
- Την έμπρακτη αντίθεση στα κυβερνητικά μέτρα, που ξεπουλάνε τη ζωή και τη χώρα μας καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας,
- Καλύτερη προσέγγιση όσων βιώνουμε, κόντρα στην παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε., που θέλουν να μας πείσουν ότι η σωστή πορεία της χώρας μας είναι η υποταγή στην Τρόικα και το ΔΝΤ.
  Συγκαλέσαμε επιτροπές σε Πυλαία, Πανόραμα, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή-Ασβεστοχώρι, μαζέψαμε απλήρωτα χαράτσια και κάναμε ομαδικά εξώδικα στη Δ.Ε.Η. Πετύχαμε ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
  Συμμετέχουμε στην αυτο-οργάνωση και την αντίστασή του λαού με άλλες πρωτουβουλίες στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Επιτροπής στην Πυλαία.

Έγινε ενημέρωση από νομικής άποψης από το Μ. Λαμτζίδη σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το χαράτσι, αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του. Για τη μερική καταβολή του ποσού που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι καταναλωτές είναι κατοχυρωμένοι, έχοντας δηλώσει είτε με εξώδικο είτε με γραπτή δήλωση ότι τα χρήματα που καταβάλλουν στα ΑΤΜ αντιπροσωπεύουν την αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών, ΤΑΠ και ΕΡΤ και ότι δεν επιτρέπουν, όπως έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 422 του Αστικού Κώδικα, να λογιστεί το ποσό που κατέβαλαν έναντι του ΕΕΤΗΔΕ. Όσο για τους καταναλωτές που επιθυμούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, είναι εντελώς αδικαιολόγητη η απαίτηση από τη ΔΕΗ να βεβαιώνεται η καταβολή του χαρατσιού, προκειμένου να συνάψει καινούργιο συμβόλαιο μαζί τους. Κατά συνέπεια μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον της ΔΕΗ, ώστε να μην τους εκβιάζει, να μη χρειάζεται να καταβάλουν το χαράτσι και να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα στο μέλλον με την ηλεκτροδότησή τους.

Σε απάντηση της επιμονής του Υπουργείου Οικονομικών να απειλεί και να κινδυνολογεί εις βάρος των πολιτών, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν εκ νέου ομαδικά εξώδικα προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δε θα βρεθεί η ελάχιστη αφορμή να γίνει διακοπή ρεύματος σε οποιονδήποτε δεν πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ.

Επίσης την Τρίτη 20 Μαρτίου, ώρα 09.00, θα γίνει και πάλι παρέμβαση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, με ενημέρωση του κόσμου.

Ως προς τη μεταφορά του ποσού του τέλους στην εφορία προτάθηκε να μην υποβάλουμε ή να υποβάλουμε καθυστερημένη φορολογική δήλωση για το παρόν οικονομικό έτος και να αναζητηθούν ακόμη πιο ανατρεπτικοί τρόποι αντίδρασης. Άμεσα αποφασίστηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου, ώρα 09.00, να γίνει παρέμβαση στη Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την κοινωνική δράση της επιτροπής αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να καθιερωθεί μια κοινωνική - λαϊκή αγορά αγροτικών προϊόντων και να ιδρυθεί Συνεταιριστικό Σούπερ Μάρκετ, που θα προμηθεύεται προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις της περιοχής και θα τα διαθέτει σε τιμές κόστους. Επίσης να γίνει πρόταση στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη να δημιουργηθούν κοινωνικές καλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου.

Συζητήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και αποφασίστηκε είτε να γίνει σιωπηλή διαμαρτυρία των πολιτών είτε να διαμαρτυρηθούμε συντεταγμένα ως τοπική επιτροπή κατοίκων με πανώ και συνθήματα, αφήνοντας την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να συμμετέχει όπως νομίζει.

Στο εξής οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής θα είναι τακτικές ανά 15ήμερο κατά περιτροπή στην Πυλαία και στο Πανόραμα. Η επόμενη θα γίνει την
Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 19.00 στο Πανόραμα.